MY LIFE IN AMSTERDAM .

Bijgewerkt op: mrt 3

Hoe ik op drie weken alles achter liet om een nieuw leven te beginnen in Amsterdam. Lees hier waarom ik vertrok. Geen sprookje maar 'the real deal' met al zijn prachtige ups en vreselijke downs, overgoten met een saus op basis van humor en realisme.Hoe kwam ik nou in Amsterdam terecht? Wat doe ik hier überhaupt en waarom kwam het allemaal zo plots? Hoe verloopt het leven hier en hoe overleef je in je eentje, een nieuw land een nieuwe stad-huis-school-job en zoveel meer. Dat vertel ik graag in mijn wekelijkse blog about “my life in Amsterdam”. Geen sprookje maar 'the real deal' met al zijn prachtige ups en vreselijke downs.


Grab a glass of wine (or two) and enjoy my ride queens.

Dus first of all, I love Amsterdam. Do I love everything about Amsterdam? Defenitly no. Maar het cliché van fietsen door de grachten, de geur van verse tulpen in combinatie met de geur van weed, en de handige tool om voor 2 euro kroketten uit de muur te halen, ja, dat dames en heren, dat is heerlijk. Maar zoals ik al zij liep niet alles van een leien dakje.

Vier september een dag om nooit te vergeten. De dag dat ik aankwam in Amsterdam. Het bestelbusje van mijn beste vriend, Michel, waar net een fiets, éé koffer en wat hebbedingetjes in paste bracht me van België naar Nederland. Ik had net voor mijn vertrek mezelf aangemeld bij verschillende groepen op facebook. Groepen die kamers te huur aanboden, je reageerdt via mail of DM en daarnaa word je al dan niet uitgenodigd op een “hospiavond” (zoals ze dat hier zeggen).Goed, ik reageerde op verschillende de een al wat meer succesvol dan de ander. De tijd drong want ik had nog maar 10 dagen voor mijn vertrek, zo goed als alles was geregeld. Een nieuwe outfit, handtas, papieren, inschrijving op mijn school, een job BEHALVE (most important thing) een huis om in te wonen.


Ik dacht : "Ohja dat is best wel essentieel." Moet je weten dat wanneer je denkt dat iemand chaotisch is je daar bij mij nog een grote schep bovenop moet doen.


Dus ging ik een volledige dag actief opzoek naar verschillende kamers die EN goed gelegen waren EN binnen het budget vielen EN ook nog eens leuke mensen had.


Ik kan je vertellen, geen makkelijke opdracht.

Achteraf bekenen kan ik jullie wel meedelen dat ik met mijn dik gat in de boter ben gevallen. Zonder mijn roomies is Amsterdam niet hetzelfde, i really love them, for real. Anyway, ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij Justus en Max via Skype. Ik dacht Justus is that even a name for a human being? Maar goed, iedereen verdient een eerlijke kans toch? Max was de andere jongen en wij zouden kort even Skypen en kennis met elkaar maken.


Hoe mijn gesprek afliep? Hoe mijn kamer eruit zag en hoe alles niet helemaal verliep zoals gepland ? Dit lees je vanaf volgende week in blog 2 in deze topic.


Vond je deze blog leuk, tof of zelfs helemaal fantastisch ? Laat dan even een reactie na hieronder. Hopelijk tot volgende week!


And remember : "Just go with the flow in life"

Maité - The Plug12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven